Beste Vegan kookboek ever…

First thing first… Ik moet bekennen dat ik niet echt fan ben van kookboeken. Laat staan van vegan kookboeken. Uiteraard heb ik voor deze uitspraak mijn redenen. Hoewel ik altijd achter mijn uitspraken en meningen sta, is het laatste wat ik wil … arrogant overkomen.

De hoofdreden waarom ik geen fan ben van kookboeken ben is dat deze vaak saai zijn. Ze bevatten niet alleen geen verhaal, laat staan dat ze achtergrond informatie geven over waar gerechten oorspronkelijk vandaan komen. Er valt zoveel meer te vertellen in een kookboek, dan alleen een receptuur van een bepaald gerecht neer te pennen.

Reden twee van mijn geen affectie te hebben met kookboeken. Veel van de zogenaamde “kook goeroe” boeken of kook bijbels bevatten gelikte foto’s van gerechten die de lezer bij wijze van spreken/schrijven doen watertanden. Echter is het jammer genoeg zo dat de bijhorende recepturen eentonig zijn geschreven. Bovendien heb ik meermaals ervaren dat vele recepten in kookboeken onjuist zijn. Kooktijden houden geen steek, verhoudingen van ingrediënten kloppen niet etc. etc. Uitermate irritant dus! Voornamelijk de “fancy” kookboek auteurs die maar wat graag showen met hun “high class” cooking skills hebben hier een verdienmodel weten van te maken. Meestal zijn dat soort kookboeken het geld niet waard. So be it …

Dus … was ik maar wat blij verast enige maanden geleden door toeval via een Instagram post van een collega veganistische kok, het TLV VEGAN boek van Jigal Krant te ontdekken. Wat mij positief opviel was de niet alledaagse cover van het boek. Het kunstwerkje aan de buitenzijde van het boek wist meteen mijn aandacht te trekken. Deze vegan cateraar ging op onderzoek uit.

Dat onderzoek maakte mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter. Yep, yes, ja, inderdaad… ik kocht het boek. En toen beste lezers van deze eerste Vegan Weetjes…

Niets maar dan ook niets van wat ik beschrijf in de eerste paragraaf betreffende mijn geen affectie voor kookboeken kwam bovendrijven. Ik bedoel, Jigal Krant slaagt er zomaar even in vanaf de eerste pagina mijn volle aandacht te krijgen.

Waarachtig … Dit is niet zomaar het “zoveelste” vegan kookboek!! Niet alleen heeft dit boek een geloofswaardigheid factor van +10. Dit is een boek met echte diepgaande verhalen over plaatsen, eettentjes, personen en zoveel meer in het geweldige Israël. Geloof mij wanneer ik schrijf dat het land zonder melk en honing een prachtig land is. In het verleden heb ik het van dichtbij mogen beleven en genieten.

Er valt veel te ontdekken in het boek van Jigal Krant. Eindelijk een kookboek auteur die de lezer bij de hand neemt en zijn passie over heerlijk eten deelt.

Less is more … en vaak ook veel lekkerder!

Dat eenvoud siert weet ik reeds lang, ik pas deze wijsheid maar wat graag toe in mijn keuken. Maar het mooie van het TLV Vegan boek is dat het je naar de basis van koken brengt. Koester verse ingrediënten en laat ze zijn wat ze horen te zijn. niet meer, niet minder. Dit boek doet niet aan grootheidswaanzin, geen onzinnige recepturen met ingrediënten die een klein vermogen kosten.

Niets van chique gedoe of fancy tricks. Eindelijk een kookboek waarin op een eerlijke en voor iedereen begrijpbare manier recepturen worden weer gegeven. Recepturen die kloppen en leiden naar smaakvolle resultaten. En … een kookboek met werkelijke verhalen die de ziel en passie bevatten van alles wat in dit boek de revue aandoet.

Ik zeg … dit boek is een must have boek als je van koken houdt en ingrediënten weet te waarderen voor wat ze zijn. Dit boek heeft ziel en wakkert je creativiteit aan.

Ik denk … Jigal Krant, BEDANKT!

Veel plezier en culinair smulgenot gewenst aan iedereen die het TLV Vegan boek aankoopt!

Groetjes, Patrick – Vegan Keuken.

Gezellig feestje in je tuin of op de oprit?? Dat kan … Laat de Vegan Keuken foodtruck aanrijden en geniet van een culinair feest in je eigen tuin ! Meer informatie gewenst? Klik hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.